El Sopar Solidari anual d’Aspanin ha reunit, un cop més, un centenar de persones que han volgut mostrar el seu suport a aquesta entitat badalonina que vetlla per la inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual. La situació sanitària actual ha obligat a substituir l’habitual trobada al Badalona Centre Internacional de Negocis – BCIN per una vetllada virtual que els participants han pogut seguir en directe per streaming aquest divendres, 19 de febrer, i que ha aconseguit recaptar 3.600 euros.
La gerent de l’entitat, Eva Gayarre, ha estat l’encarregada d’encetar el torn de parlaments de l’esdeveniment virtual amb un repàs a la feina feta per l’organització durant aquest any ple de reptes, mentre que Alba González, directora del Servei de Tutela, i Maika García, directora del Servei d’Oci i Habitatge, han explicat com la pandèmia de la covid-19 ha afectat la dinàmica d’algunes de les activitats d’Aspanin. Al seu torn, la regidora de Comerç, Mercats i Consum de l’Ajuntament badaloní, Rosa Bertran, ha volgut destacar la importància de l’entitat per a la ciutat de Badalona.
L’acte, que, com en altres edicions, ha estat conduit pel periodista i presentador Toni Forteza, també ha servit per acostar la realitat de l’entitat i de les persones que en són usuàries a l’audiència gràcies a l’emissió de quatre vídeos que han mostrat, entre d’altres, com es realitzen les reunions de coordinació en els pisos tutelats del Servei d’Autonomia a la Pròpia Llar, com és el dia a dia a la Llar Residència Josep Niubó i en què consisteix una visita tutelar. També s’ha presentat un nou recurs residencial per a persones amb discapacitat intel·lectual d’edat avançada que l’entitat ha creat per donar resposta a les llargues llistes d’espera per accedir a una plaça pública.
El grup Encara Agost ha enregistrat una petita actuació per amenitzar la vetllada que, com és tradició, també ha inclòs un sorteig de productes i serveis donats per establiments de la ciutat.
Amb més de cinquanta anys d’història, Aspanin és una de les organitzacions més emblemàtiques de Badalona i un dels agents principals de la ciutat en ajudar a millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual.