Aspanin celebra 50 anys

Aspanin celebra 50 anys

L’ ENTITAT ASPANIN és un grup format per l’Associació Aspanin, Fundació Gestió i Suport i la Fundació Aspanin, l’associació va ser fundada a Badalona el 1966 i treballa per la defensa dels drets de les persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies.

La seva missió és promoure l’autonomia i la dignitat de les persones amb discapacitat intel·lectual, oferint una millora de la qualitat de vida. Treballant per la creació i gestió dels serveis necessaris, i involucrant la societat en la lluita a favor de la inclusió social.

Els principals serveis que ofereix són:

  • Tasca comunitària: Participació en comissions i consells de la ciutat. Organitzacions d\’activitats i campanyes d’informació, sensibilització i reivindicació.
  • Assessorament social, Jurídic i Psicològic: que inclou grups de suport de pares i mares, acompanyament de processos d’incapacitació i suport legal sobre qualsevol gestió relacionada amb la discapacitat.
  • Servei de tutela: Actualment amb un total de 80 persones i altres vint en procés de pretutela.
  • Servei d\’oci “Club Llevant”: Amb activitats diàries de Lectoescriptura, informàtica, un grup de ball, grups d’amics de caps de setmana i realització de torns de vacances de setmana Santa i Estiu. A més de moltes activitats mensuals com el ASPAFILM, el Club excursionista, i sortides programades obertes a tota la comunitat. També un curs de cuina com a novetat d’aquest 2015 i en previsió d’obrir una Sala Multisensorial, finançada per la Fundació ONCE.
  • Programa De Respir: Cangurs, acompanyaments, Casal Infantil i estades en residència de forma ocasional.
  • Programa de Suport a l\’Autonomia en la pròpia Llar: actualment amb 15 persones distribuïdes en pisos compartits o individuals.
  • Llar-residència “ Josep Niubó”: Amb 8 places.
  • Programa PEAS: Programa d\’educació afectiva i sexual per a persones amb d.i. Xerrades informatives per a famílies i professionals per tota Catalunya. Tallers per a persones amb d.i. Finançat bianualment per la Fundació “La Caixa”.

L’entitat Aspanin compleix 50 anys des que el 7 de setembre de 1966 va iniciar la seva activitat en favor de les persones amb PDID. Aquest divendres dia 29 comencen els actes de celebració amb un gran acte festiu al BCIN, on es celebrarà el sopar anual, però aquest any amb un caire especial, on aprofitarem per realitzar la presentació de la nova imatge corporativa. La resta de l’any es faran diferents activitats, com la presentació d’un conte, una jornada tècnica per al sector, una exposició al Museu de Badalona, un concert i un dinar popular, i els actes institucionals corresponents.

Més de 800 persones ateses en un context de crisi

En aquest últim any, Aspanin ha atès a més de 800 persones entre tots els serveis que ofereix. L\’organització ha anat adaptant progressivament la seva atenció a la variable realitat de la crisi a Catalunya.  Els nostres usuaris, pateixen una doble discriminació, per la seva discapacitat i per les dificultats  d’accés al mercat laboral, i a la resta de serveis comunitaris. És per tot això, que l’entitat ha hagut de fer un doble esforç per pal·liar aquests efectes de la crisi i així evitar que els nostres usuaris pateixin una davallada en el seva qualitat de vida.

Conveni de col·laboració entre la Diputació de Barcelona- ASPANIN- altres entitats

Des del 2012 la Diputació de Barcelona dona suport econòmic a l’entitat, que es destina a diferents àrees d’actuació de l\’Entitat:

  • PAS: Programa d’assessorament social a familiars i tutors de PDID, amb la realització de la Escola de Formació i els grups de suport a pares/mares.
  • RESPIR: Activitats de vacances de setmana santa i estiu per PDID per tal afavorir el descans i el benestar emocional de les persones que atenen dia tras dia al nostre col·lectiu.

Col·labora

Ajudan's

Desplaça cap amunt